Kaa-uu-tee-virus

Hoe ik over Louis van Gaal denk, mag zo langzamerhand bekend zijn, maar zijn vakmanschap staat wat mij betreft buiten elke discussie. De manier waarop hij Oranje klaarstoomde voor het WK van 2014, was van een uitzonderlijke klasse, en die penaltytruc tegen Costa Rica een vondst van de buitencategorie. Louis van Gaal gaat te werk zoals je zou willen dat onze regering in de coronacrisis acteert: er is er maar één de baas, en iedereen doet mee. Natuurlijk is het in Qatar qua mensenrechten een middeleeuwse bende, maar hij komt er om te voetballen. Voor de politiek moet je bij Rutte zijn, of bij Grapperhaus, en dat is nou juist het probleem in Nederland. Hier mag iedereen meepraten en zijn eigen waarheid verkopen. Diederik Gommers, die laatst plechtig beloofde niet meer in talkshows te zullen verschijnen en sindsdien in elke talkshow vrolijk op komt draven, werd gevraagd naar zijn mening over het feit dat de vaccins voor kinderen van vijf tot vijftien jaar waren goedgekeurd. Dat was een goede zaak, vond hij, maar – er is altijd een maar bij die gasten – het legde wel een grote druk op de ouders.

Néé Gommers, dat was de vraag niet, rot op met je mening. We geven zuigelingen een week na de geboorte een (verplichte!) hielprik en daarvan heb ik nog nooit iemand horen beweren dat dat een grote druk op de ouders legt. Waarmee ik er overigens geenszins voor wil pleiten dat mensen verplicht moeten worden om zich te laten vaccineren, integendeel. We leven in een vrij land. Richt voor mijn part een actiegroep op ‘Wij p(r)ikken het niet’, maar laat je niet gijzelen door zelfbenoemde ayatollahs die buiten hun competentie met een gratis fatwa komen. Diederik Gommers is de Louis van Gaal van de intensive care. Daar is hij de baas en moeten we allemaal naar hem luisteren en doen wat hij zegt. Daarbuiten doet zijn mening niet ter zake. We vragen Louis van Gaal toch ook niet naar zijn oordeel over de kroketten in de sponsorlounge? (Hoewel, daar zal hij ook wel weer een visie over hebben: ‘Deze bondscoach vond ze iets aan de kleine kant’.) Het enige OMT-lid dat we nog mogen geloven is Marion Koopmans, die in De Volkskrant verzuchtte: ‘Wat een kaa-uu-tee-virus’. Zo is het. En wanneer krijg ik eindelijk mijn boosterprik?

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.