Studio V.

Er ligt een bom onder het populaire tv-programma Studio V. sinds oud-medewerkers en ex-deelnemers uit de school hebben geklapt over de moreel grensoverschrijdende werkomstandigheden waaronder ze naar eigen zeggen ernstig geleden hebben. De algemene tendens is dat panellid Pierre van H. stelselmatig onwaarheden vertelt en met zijn provocerende uitspraken een intimiderend effect heeft op de andere gesprekspartners. Zo vertelde een getuige dat Van H. met zijn uitspraken vooral bij Arno V. gevoelens van onrust en angst veroorzaakt, waarbij presentator Sjoerd van R. zich te weinig zou inspannen om de kou uit de lucht te halen. ‘Er hangt een sfeer in de studio die verlammend werkt op de spontaniteit van de aanwezigen, van wie niet alleen Arno V., maar ook Rafael van der V. zichtbaar veel last ondervindt’, zo vat een ingewijde het samen. ‘Pierre van H. ontpopt zich naar verluidt steeds meer als een dominante persoonlijkheid, die als een soort Raspoetin alle spontaniteit uit het programma zuigt en met zijn dwingende obsessiviteit elke vorm van mogelijke tegenspraak bij voorbaat uitsluit.’ Er worden zelfs vergelijkingen gemaakt met ‘valse nicht’ Albert V., die zoals bekend het uiten van onheuse beschuldigingen niet schuwt om zijn concurrenten te beschadigen.

De crisis bereikte een ongemakkelijke climax toen Van R. afgelopen zondag het auto-ongeluk ter sprake bracht waarbij Heracles-speler Rai V. onder invloed van alcohol een vierjarig jongetje doodreed. Hij gaf hierover het woord aan Theo J., uitgerekend degene die als speler van FC Twente een soortgelijk incident had veroorzaakt waardoor een van zijn medepassagiers blijvend hersenletsel opliep en een langdurige revalidatie moet ondergaan. Volgens onze bronnen, van wie enkelen anoniem wensen te blijven, was hier sprake van kwaadaardige opzet om J. in verlegenheid te brengen, maar onze redactie kon hiervan een ontkenning noch bevestiging krijgen. De algemene tendens was overigens wel dat Heracles de betreffende speler tegen NEC niet had mogen laten invallen en dat het argument dat hij was ingebracht om de wedstrijd alsnog te winnen terecht kwaad bloed bij de Almelose supporters had gezet. Bij de NOS was niemand beschikbaar voor commentaar, maar duidelijk is wel dat Studio V. door alle commotie de schijn tegen heeft en dat het programma in een kwaad daglicht is komen te staan. Een hardnekkig gerucht wil dat de staatsomroep pogingen onderneemt om schoon te schip te maken, onder andere door Humberto T. terug te halen als nieuwe presentator.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.