Lifestyle

Kennen we Danilo nog, voluit Danilo Pereira da Silva, de Braziliaanse spits die in het seizoen 2020-2021 door Ajax aan FC Twente werd verhuurd? Hij scoorde zestien goals, maar liet geen onvergetelijke indruk achter en werd na een jaar weer teruggehaald in Amsterdam, waar hij voornamelijk voor Jong Ajax speelt. Kennelijk is zelfs die status voldoende voor een luxe leventje, want hij is klant bij het bedrijf Amslux, een lifestylemanagementbureau voor profvoetballers. Iedere wens die een voetballer heeft, wordt voor de godenzonen geregeld. Of, zoals een van de directieleden het omschrijft: ‘Laatst wilde Danilo van Ajax een hapje gaan eten met zijn vriendin bij de Sexy Fish in Londen. Dat is een heel chique restaurant waar een stukje vlees al vijftig euro kost. Bij zo’n restaurant kom je zonder insiders op het laatste moment eigenlijk niet meer binnen. Wij sturen een appje naar een van onze partners en het is in no time geregeld.’ Ik heb even gegoogled en je kunt Sexy Fish ook gewoon bellen: het nummer is +442037642000. Maar als je Danilo heet, of Ryan Gravenberch, of Jurriën Timber, of Mohamed Ihattaren, om maar een paar vaste klanten te noemen, dan laat je dat dus voor je doen. Je bent tenslotte klant van Amslux en dat mag een paar cent kosten.

Het hele verhaal staat op de website van Voetbal International en als u het wilt lezen, adviseer ik u een teiltje binnen handbereik te hebben, want voor gewone mensen zoals u en ik is het om te kotsen. Alles ademt een bedompte sfeer van hersenloos genot, primitieve gekkigheid en onbeschaamde luxe. Het aanbod varieert van exclusieve kledingstukken, luxueuze restaurants, dure horloges tot complete vakanties, huwelijksaanzoeken, ja zelfs privéjets. ‘Het begon vorig jaar met een vakantie voor Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario in Dubai. Dan maken we echt een hele planning voor ze. Voor de ochtend, middag en avond regelen we wat ze zouden kunnen doen. Als ze een jacht willen, prima. Auto’s zijn natuurlijk geen Kia’s. En dan als souvenir een horloge van 125.000 euro.’ Ze zijn dus nog te beroerd om een vakantie te plannen, maar wel een horloge van 125.000 euro. Wat ik van harte hoop, is dat Erik ten Hag het verhaal ook heeft gelezen. Hem kennende zal hij gruwen van dit soort glamour en glitter. Hij is namelijk net als u en ik normaal opgevoed. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Vakanties: een zomerhuisje in de bossen van Buurse. Schoolreisje: met de boot naar de Waarbeek. En als hoogtepunt van het jaar: op de terugweg van een wedstrijd in Lochem een frietje mét bij Jan Patat.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.