Kitchen Champions League

Het bestuur van de gedegradeerde voetbalclub Heracles Almelo heeft bij de KNVB officieel bezwaar ingediend tegen de bezetting van de competitie in de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2022-2023. De beleidsmakers aan het Van Riemsdijkplein, waar hun zwart-witte trots in 2005 promoveerde naar de Eredivisie, voorzien vooral problemen met tegenstanders als Telstar. Een woordvoerder legt uit waarom: ‘Met alle respect, maar dat is toch die club van dat grapje? Belt een man naar het stadion, vraagt hoe laat de wedstrijd begint, krijgt het antwoord: hoe laat schikt het u? Oh, je vindt dat wel grappig? Nou, hier in Almelo zijn we niet van zulke humor gediend, maar dat komt misschien ook omdat er hier het laatste seizoen zo weinig te lachen viel. En dat mopje van die Finkers komt ons langzamerhand ook de neus uit. Laat die een keer met wat anders komen.’

Alle gekheid op een stokje, maar intussen zijn zowel de technisch directeur als de voorzitter vertrokken. Een goede gelegenheid om het trio Hoogma-Verbeek-Smit terug te halen? ‘Gertjan Verbeek, de Judas van Jubbega? Die komt er hier niet meer in, met z’n kickboxen, we hebben meer aan skyboxen, ha ha. Serieus: die Hoogma is wel een optie, maar die ouwe deurwaarder? Nee, we hebben geen enkele behoefte aan nog een lijk in de kast, daar hebben we er al meer dan genoeg van. Daarom denken we als nieuwe technisch directeur aan Jordy Zuidam, die heeft in vier jaar bij FC Utrecht meer dan zestig spelers gehaald, daar moeten er toch elf tussen zitten die de bal naar een speler met hetzelfde shirt kunnen krijgen?’

Jullie zijn overigens wel de enige club in de Keuken Kampioen Divisie met kunstgras, is dat misschien een voordeel en een extra kans om binnen het jaar weer terug te komen? ‘Ivan Lendl, die Tsjechische tennisser met dat chagrijnige smoelwerk, zei het al: gras is voor de koeien. Op Erve Asito wil niets groeien, anders had het wel de Pokon Akker geheten.’ Maar die nieuwe trainer, de assistent van Pep Guardiola, komt die eigenlijk nog wel nu jullie eruit liggen? ‘Ja hoor, we hebben hem uitgelegd dat we in de Kitchen Champions League gaan spelen en dat vond hij wel mooi klinken. We don’t have that in England, zei hij nog.’ En wat gebeurt er nou met de supporter die Czerny in zijn gezicht sloeg, nu de politie hem niet verder vervolgt? ‘Die gaan we een speciale cursus in de security aanbieden om hoofd van onze stewards te worden. Iedereen verdient een tweede kans, toch?’ Jawel, maar geldt dat eigenlijk ook niet voor Heracles? ‘Sorry, ik kan je nu verder even niet te woord staan. Op de andere lijn heb ik Herman Finkers, die wil ons een nieuw mopje verkopen. Iets met stoplichten.’

(May 26, 2022)

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.