Breuk

Ook in de voetbalwereld is geschokt gereageerd op het nieuws dat Nick en Simon uit elkaar gaan. Vooral in het dorp waar de twee zangers vandaan komen, Volendam, is het bericht ingeslagen als een bom. Wim Jonk is trainer van de plaatselijke FC en hij heeft als geen ander de impact van de breuk gemerkt: ‘Sommige spelers zaten er voor de wedstrijd van zondag helemaal doorheen, en we hebben zelfs nog even overwogen om bij de KNVB uitstel aan te vragen, maar achteraf had Twente dat misschien beter nog een keer kunnen doen, ha ha ha.’ Lieke Severs, sinds 2016 burgemeester van Edam-Volendam, heeft vooral oog voor de mentale gezondheid van haar bewoners: ‘Wat de inteelt is voor Urk, waren Nick en Simon voor Volendam, ze zaten gewoon in ons DNA. Als zij er niet meer zijn, moeten we misschien wel een beroep doen op Artsen Zonder Grenzen, want de nood zal dan erg hoog zijn.’

Joey Veerman, ex-speler van Volendam, tegenwoordig actief voor PSV: ‘Ook hier in Eindhoven leven we natuurlijk erg mee met de 3J’s, maar had ik al gezegd dat de uitschakeling door de Rangers niet aan mij lag, en dat ik liever op de acht speel? Wat zeg je? Nick en Simon? Oei, dat is ook heel erg, ja.’ Jan Smit, zogenaamd zanger en voorzitter van FC Volendam: ‘Mijn vorige breuk was met Yolanthe, en toen kreeg ik tenminste nog een reactie van Jan-Peter Balkenende, maar deze hakt er net zo stevig in, en toch heb ik nog niks van Mark Rutte gehoord. Dat zegt me genoeg, die man heeft geen enkel idee wat er bij de gewone mensen leeft. Wat een autist is dat, zeg. Maar ja, dat heeft dan wel weer het voordeel dat ie tenminste een keer niet gelogen heeft.’

Andries Jonker, de nieuwe bondscoach van de Oranjevrouwen, was in de jaren ‘90 trainer bij Volendam: ‘Luister, ik kom net van Telstar, daar hebben ze geen Nick en ook geen Simon, daar hebben ze eigenlijk helemaal niks behalve een behoorlijk maffe voorzitter. Vind je het erg dat ik even pas? Ik heb al moeite genoeg om die Leeuwinnen uit elkaar te houden, ze hebben allemaal van die zelfde staarten.’ Johan Derksen: ‘Nick en Simon? Oh, je bedoelt Pik en Piemel? Een hansworst en een dorpsidioot, daar krijgt een volwassen paard de hik van. Maar ik ken nog een leuke anekdote over ze: te laat te laat, zei Winnetou, het zaad is al naar binnen toe. Oh, mag dat niet meer? Nou ja, doe dan maar John de Bever, dat is tenminste een normale homo.’ John de Bever, huiszanger van de Oranjevrouwen (‘Jij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht’): ‘Ik heb al een nieuwe meezinger in de maak en die gaat zo: Ik lig in een deuk en ik lach me een breuk. Klinkt goed, toch?’ Glennis Grace: ‘Zal ik een benefietconcert geven? Geen idee waarvoor, maar misschien dat een supermarkt me kan sponsoren?’

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.