Elite

Als witte (of moet ik zeggen: blanke?) man van 68 jaar, getrouwd met een vrouw en vader van twee kinderen, een zoon en een dochter, en grootvader van een kleindochter, heb ik een vraag aan de elite van de boven ons gestelden: wat heb ik misdaan dat jullie het maar goedvinden dat er allerlei dingen gebeuren waardoor ik het allemaal niet meer volgen kan? Laat me een paar voorbeelden geven. Toen ik veertien, vijftien jaar was kende ik niemand, echt helemaal niemand, die er over nadacht dat hij of zij in het verkeerde lichaam geboren was. Tegenwoordig tel je bijna niet meer als je niet minimaal binair of qua tussenbeens gebeuren anderszins in dubio zwalkt. En als je niet zeker weet welke letter je vertegenwoordigt in het defilé der genitaliën, dan word je wel een handje (!) geholpen door basisscholen die volledig genderneutraal zijn, met leerlingen die geen leerlingen meer heten, maar kinderen met een penis en kinderen met een vagina.

Toen mijn kinderen in de brugklas zaten wilde iedereen een beugel, ook als ze er helemaal geen nodig hadden. Zou het misschien zo kunnen zijn dat dat hele gendergedoe ook een modegril is? Mamma, ik wil een kut. Tuurlijk jongen, waar wil je ‘m hebben? En trouwens, over hobby’s gesproken: als je het leuk vindt om cowboy en boef te spelen, of Winnetou en Old Shatterhand, of Pipo en Kluk Kluk, dan is daar de dikke deur van de cultuurgestapo. Ik was vroeger verslingerd aan de boeken van Arendsoog en Witte Veder. Mag niet, kan niet, iets met onderdrukking, net zoals Zwarte Piet het symbool is van de slavernij waar niemand van de huidige generatie ooit fysiek onder heeft geleden.

À propos ons koloniale verleden: VOC weg ermee, die standbeelden van Michiel de Ruyter en Piet Hein kunnen ook niet meer, en die tunnel bij Rotterdam vernoemen we naar Coen Moulijn. Je krijgt geen bekeuring meer van een agent, nee: je wordt verbaliserend gecorrigeerd door een politiepersoon. We worden gedwongen tot vleesschaamte, maar waarom zou ik tofu met zeewier moeten knagen als ik de voorkeur geef aan een lekker mals varkenshaasje? (Ho, stop: hazen zijn bedreigde dieren.) De negerzoen en de jodenkoek liggen apart (!) in het sneue verdomschapje van discriminerende winkeldochters. Jip en Janneke hebben een zwart hondje dat Takkie heet: hebben de takkenwijven van de bosjesmannen al geprotesteerd? ‘Het Dorp’ wordt door de NPO geskipt vanwege te weinig diversiteit, en omdat Huub Stapel zich wel eens kritisch uitlaat in een talkshow. En waarom zijn jullie zo godvergeten stupide om lamlendige belletjestrekkers als Thierry Baudet en Arnold Karskens de aandacht te geven waar ze om jengelen? Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik heb eigenlijk maar één vraag aan de rampzalige ellendelingen, die het in ons land voor het zeggen hebben en deze elitaire misère mogelijk maken. Waarom haten jullie ons?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.