Ongehoord

Sigrid Kaag van D66 was eind vorige maand als Minister van Financiën tijdens het wekelijkse vragenuur te gast in de Tweede Kamer. Het ging over het nieuws dat een op de zes Nederlanders moeite heeft om mee te doen aan digitaal bankieren en dat de menselijke maat met steeds minder bankfilialen vrijwel totaal is verdwenen. Nu wisten we al dat we voor de menselijke maat niet bij D66 in het algemeen en al helemaal niet bij Madame Cague in het bijzonder moeten zijn, maar haar antwoord op vragen van PVV’er Tony van Dijck hierover was wel heel speciaal. Ja, luister eens beste man, daar kwam het eigenlijk op neer, ik heb me de laatste twintig jaren vooral bezig gehouden met het opruimen van chemische wapens in Syrië en het voorkomen van oorlog tussen Israël en Libanon. Met andere woorden: kom me niet aan mijn excellente diplomatieke hoofd zeuren over dat soort futiele problemen voor het gemene plebs, daar ga ik niet over, daarvoor moet u bij GroenLinks zijn.

Het is van dezelfde ongehoorde (!) arrogantie waarmee de politiek correcte F-Side van de afdeling Deugd & Dedain in de Tweede Kamer denkt te kunnen afrekenen met het hen onwelgevallige Ongehoord Nederland. Niet alleen D66, maar ook het CDA en de PvdA (of wat van allebei althans nog over is) kunnen kennelijk niet wachten tot ze deze omroep definitief de mond gesnoerd hebben. Geen misverstand: ik kijk niet eens meer naar die bagger van toet toet boing boing Gideon en Pepijn, de Peppi en Kokki van de Erven Mussert. Als ik me wil ergeren dan zap ik wel naar Massa is Kassa, Hlf8, Big Brother of andere flutprogramma’s en dat doe ik dus niet. Daar gaat het ook helemaal niet om.

En ik heb absoluut niets met de reactie van Ongehoord Nederland op de poging tot liquidatie: ‘Deze stap onder leiding van NPO-voorzitter Frederieke Leeflang kan vrijwel niet anders worden gezien dan als een politieke afrekening van een omroep die een groot deel van de Nederlandse bevolking bedient.’ Het doet er namelijk niet toe of een groot deel of een klein deel van de Nederlandse bevolking bediend wordt. Al kijken er maar vijf mensen, wat ik persoonlijk dus al ruim vijf te veel vind, het gaat er om dat de omroep door de regering in de persoon van Minister Arie Slob van de GristenUnie is toegelaten tot het publieke bestel en die had kunnen weten dat het geen Muzikale Fruitmand van de EO zou zijn. Daarom kunnen we niet anders dan het hartgrondig eens zijn met de constatering van Arnold Karskens en zijn kornuiten: ‘Het gedrag van het NPO-bestuur past niet in een volwassen democratie waar persvrijheid het hoogste goed is.’ En als we er helemaal niet uitkomen, dan kunnen we altijd nog Sigrid Kaag vragen om te bemiddelen. Die heeft de vrede in Syrië, Israël en Libanon tenslotte óók voor elkaar gekregen. Nou ja, zelf zal ze zeggen dat het aan háár in ieder geval niet gelegen heeft.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.