Boer zoekt jou

Caroline van der Plas wordt dus niet de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland. In plaats daarvan gaat ze onder het motto ‘Boer zoekt jou’ op pad om namens haar partij een geschikte kandidaat voor de bezetting van het Torentje te vinden. Een van de gegadigden schijnt Mona Keijzer te zijn, het Volendamse vijswijf met het IQ van een lekkerbek en de diepgang van een kibbeling. Wat nou ‘vrouwonvriendelijk’? Als er iemand vrouwonvriendelijk is, dan is het wel dit boegbeeld van de hoeksteen, met haar misselijke reactie op de verkiezing van transvrouw Rikkie Kollé tot Miss Nederland. Oké, ik heb het woord transvrouw niet verzonnen, net zo min als papadag, vleesjus en mensenmens, en persoonlijk ben ik genegen om daaraan het begrip broedkip toe te voegen. Er kan namelijk geen interview met het Orakel van het IJsselmeer langs komen of het gaat wel over haar vijf zonen, die kennelijk moeten dienen als voorbeeld voor hoe de vrouw in de optiek van deze CDA-politica als recyclende werpfabriek moet vegeteren. En dan is het natuurlijk niet eerlijk, ja zelfs niet minder dan bedreigend, als zo’n plastic nepmens zonder de barende bagage van rammelende eierstokken met de buit gaat strijken: boos twitterde het Toetjesmonster dat dit ‘weer een voorbeeld’ was van hoe de ‘woke genderideologie’ leidt tot ‘het verlies van vrouwen’.

De conclusie moge duidelijk zijn: Mona Keijzer als de nieuwe minister-president zou een weerzinwekkende belediging zijn voor alle inwoners van Nederland in het algemeen en alle vrouwen in het bijzonder. Wie het dan wel moet worden, als vrouw zijnde? Lange tijd leek Sigrid Kaag, met name volgens haarzelf en haar pedante paladijnen van D66, goede papieren te hebben om na het Midden Oosten ook de Lage Landen aan haar trofeeënkastje toe te voegen. Hare Heerlijkheid verspeelde evenwel haar laatste restje geloofwaardigheid toen ze vorig jaar september tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen de Tweede Kamer verliet na een gevalletje pestkopperij van Thierry Baudet en het voltallige kabinet met haar meekreeg. Het was een potsierlijke parade van hovaardige onwelgevalligheid en misplaatste hoogmoed, de ceremoniële status van een parlementaire democratie onwaardig, temeer daar Kamervoorzitter Vera Bergkamp niet ingreep, maar dat was het nieuws niet.

Nee, voor het werkelijke beeld van wie er achter de schermen de baas is in het vrouwelijke domein moeten we het betreffende filmpje op YouTube er nog maar eens op na kijken. Wat we zien kan geen toeval zijn. Vrijwel het volledige Vak K is al leeg, maar Dillan Yeşilgöz-Zegerius wacht haar moment af en loopt demonstratief als bijna laatste weg, zich zeer wel bewust van het feit dat ze als vrouw van achteren gefilmd wordt, en ze priemt een vinger in de richting van (toen nog) onderwijsminister Dennis Wiersma, die nog geen aanstalten maakt om ook op te staan. De boodschap is duidelijk (‘Hé, jij daar, meekomen, nú!’) waarop hij als door een adder gebeten alles laat vallen en in een geslaagde imitatie van His Masters’ Voice haar voorbeeld volgt, richting de uitgang. Let op mijn woorden: van deze vrouw gaan we tot aan de verkiezingen in haar niet te stuiten dadendrang nog veel horen, misschien wel meer dan goed voor ons is, en waarschijnlijk ook lang ná 22 november. Nou ja, alles beter dan dat gevaarlijke haatgif van Mona Keijzer.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.