Hoipiepeloi!

Rutte en Zelensky

Hai, alle inwoners van ons gave landje, hier een vrolijk vakantiekiekje van mij uit Oekradinges. Wat een vervelend gedoe hè, daar in Israël? Nou, ik ben hier op bezoek bij mijn grote vriend Volodomir Zelensky en daar is ook van alles aan de hand, hoor, sjongejonge. Die gemene meneer Poetin gooit de hele tijd met hele gevaarlijke bommen op de huizen en die kunnen daar niet tegen. De mensen die er wonen hebben daar veel last van en dan moeten ze buiten slapen. Ja, net als bij ons in Ter Apel, maar dan met meer. Soms wel met vijftig man, joh, en dan moeten ze allemaal huilen. Ze zijn hier heel vaak heel verdrietig en dat is helemaal niet leuk voor iemand als ik die alles weglacht. Tante Ursula was hier laatst ook, maar die kon ook niet veel doen. En dat kost allemaal handenvol geld, en dat hebben ze zelf niet, en dan moeten wij dat betalen. Geweren hebben ze ook niet, hun vliegtuigen zijn allemaal verroest en de kogels raken langzaam op. Gisteren gingen de sirenes, ik naar buiten rennen om fijn te gaan spelen, was dat het luchtalarm en waren ze heel boos op mij. Wacht even, ik moet een oud vrouwtje naar de overkant van de weg helpen. Ze heet Sigrid, zei ze. Oh jee, ze wil niet. Nou ja, dan moet ze het zelf maar weten. Wat een ku…, eh, akelig mens.

Oké, daar ben ik weer, waar waren we gebleven? Oh ja, wie die gast is met die halve arm? Geen idee, hij lag hier al een paar dagen en Vlodo vroeg of ik samen met hem een foto wilde maken. Voor thuis, geloof ik, dan kan ie zeggen dat er met hem niets aan de hand is, hahaha. Tja, ik zou ‘t anders ook niet weten. Die vent in dat andere bed, met die blauwe pyama aan, wilde niet met z’n gezicht op de foto omdat ie vreemd gaat met de nachtzuster. Nee, ik weet niet wat dat is, vreemdgaan, maar het klinkt wel heel gaaf. Dat je met die aardige blonde neef gaat praten, zoiets? Maar dat mag toch gewoon? Ik snap echt niet wat daar nou verkeerd aan is. Nou ja, volgende week mag ik met Ome Bibi mee naar de Gazastrook, jottum, spannend joh! Als ze daar dan tenminste nog ziekenhuizen hebben. Nou, de groetjes hè, vanavond vroeg naar bed en dan mag ik morgen langer opblijven voor het jeugdjournaal. Enne, ik moest van Dilan Dinges zeggen dat jullie wel moeten gaan stemmen. Op wie? Oh, chips, dat ben ik vergeten, of moet ik zeggen: daar heb ik geen actieve herinnering meer aan?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.