Kutwijf 2023

Monique Smit is een zangeres en tv-presentatrice uit Volendam. Dat laatste vermeld ik er even bij omdat dit met afstand achterlijkste dorp van Nederland, helaas veilig gelegen aan de oevers van het IJsselmeer, een levensgevaarlijke cocktail is van voetbal, inteelt en palingvisserij, drie ingrediënten die het menselijke brein in relatief korte tijd op onherstelbare wijze tot een brabbelende pruttelpap kunnen vervormen. In dat verband hoeven we slechts haar broer Jan te noemen als actueel voorbeeld van dit ernstige verschijnsel. Verder zou nog vermeld kunnen worden dat ze een opleiding tot kapster heeft gehad, maar dat simpele feit is op zich geen reden om een complete beroepsgroep hierop aan te spreken. Monique Smit is namelijk geen kapster geworden en dat heeft gevolgen gehad. Ze had daardoor immers de gelegenheid om een relatie aan te gaan met de drie jaar jongere Jeffrey Bok, profvoetballer bij de lokale FC, die uitraakte (de relatie, niet Bok) toen hij vreemd ging met een veertigjarige dorpsgenote, tevens moeder van drie kinderen. Kennelijk wist hij daar dus wel te scoren, want zijn optreden in het betaald voetbal bleef beperkt tot een invalbeurt in de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Eindhoven en een basisplaats voor de verloren bekerwedstrijd bij de gevreesde amateurs van de Rijnsburgse Boys.

Daarna werd Monique Smit onder het plaatselijk bekende familie-alibi ‘Die gulp zit daar niet voor niets’ tot drie keer toe succesvol gedekt door de drie jaar oudere horecaman Martijn Molleman. En uitgerekend dit lamlendige loeder, deze wijdbeens wandelende voortplanting van tergende talentloosheid en liederlijke losbandigheid, meende zich in februari van dit jaar te moeten mengen in een heilloze discussie over schrijver Pim Lammers, die gevraagd was om een gedicht te maken voor de Kinderboekenweek. Volgens de formule ‘klok-klepel-kut-lul’ (wat haar betreft noodzakelijkerwijs in die volgorde) nam Monique Smit het voortouw in een persoonlijke gerichte campagne, die was aangezwengeld door een rechts-reactionaire website waarvan ik de naam hier niet zal noemen omdat dat te veel eer zou zijn voor dit open riool van bagger, shit en drek. Pim Lammers zou namelijk in 2015 een tekst geschreven hebben waarin een volwassen man een minderjarige jongen misbruikt, waarna hij er van werd beschuldigd een ‘homo-activist’ te zijn die ‘fantasieën over misbruik door pedofielen’ uitvent.

Monique Smit zette een screenshot van dit bericht op de socials (wie heeft ooit bedacht dat deze poel van ellende, bron van breinbraaksel en vergaarbak van smeltsnot zo moest heten?) en noemde de schrijver een ‘viespeuk’, daarbij gretig in de nek gehijgd door de gristelijke knokploeg Gezin in Gevaar en de Vieze Mannen van Baudet en Haga. De smeerlappen kregen het voor elkaar dat Pim Lammers en mensen in zijn directe omgeving honderden keren met de dood werden bedreigd, inclusief expliciete suggesties voor levende verbranding en lichamelijke marteling, waarna hij besloot de opdracht voor het gedicht terug te geven. In september werden vier stalkers veroordeeld tot taakstraffen van tussen de vijftig en zestig uur, maar het slachtoffer was hierbij niet aanwezig. Hij liet in een schriftelijke reactie weten dat de bedreigingen hem tot op de dag van vandaag zijn blijven achtervolgen en dat het plezier in zijn werk ernstig is aangetast. Intussen is de Volendamse haatheks nog steeds voor een half uurtje te boeken à 2.495,- euro exclusief btw, inclusief bezem. Met een beetje mazzel krijgt u de fameuze volkszanger Stef Ekkel er gratis bij en samen zingen ze dan ‘Wie Heeft Hier De Grootste’, niet voor niets de favoriete meezinger van het absolute kutwijf van 2023.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.