Complotten

Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen, ligt onder vuur vanwege een vermeend matthijsvannieuwkerkje bij een vrouwelijke medewerker van het Red Bull-team. Naar verluidt is de klacht tegen Horny Horner via De Telegraaf uitgelekt en dat zou dan weer betekenen dat Jos Verstappen erachter zit – of staat, al naar gelang zijn pole position. Van zijn zoon hoeven we geen oordeel te verwachten, laat staan een mening, want die heeft hij niet. Ja, goed gereden, mooie bochten, snel weer thuis. En dat was het. Vraag hem niet naar zijn opinie over de migratieproblematiek, de stikstofcrisis of (vooruit) de relativiteitstheorie, want er komt alleen maar walmende brandstof uit. Fossiele brandstof, uiteraard, want aan duurzaamheid heeft de inwoner van Monaco, administratief verantwoord verwekt en fiscaal aftrekbaar geboren in België, geen boodschap. Die heeft hij wel aan de fors bezoldigde erevoorzitter van zijn fanclub: Prins Bernhard junior, sjoemelpatroon van een paar honderd bouwvallige huurpandjes waar splijtende scheurvloeren, gapende tochtgevels en schimmelende sponsplafonds kadastraal bekend bij de woekerprijs zijn inbegrepen. Verborgen gebreken zijn als van ouds nu eenmaal niet het sterkste punt bij onze Oranjes, van wie dit bijzondere exemplaar tevens eigenaar is van het circuit in Zandvoort dat een kwetsbaar milieu schaamteloos opoffert op het zandgestraalde altaar van de Talpa-tollenaren in ruil voor de excessieve exposure van Heineken, Viaplay en Instagram.

Max Verstappen en de Corleone-clan van zijn Omertà-entourage zijn in mentaal opzicht het niveau van Kartingbaan ‘Jantje Lammers’ in Madurodam nooit helemaal ontstegen. Het zal ook altijd Jantje Lammers blijven, met de nadruk op -tje. En toch is dit opzichtige complotje – directeurtje moet hangen omdat papa dat zegt – slechts kinderspel vergeleken bij het zinderende spektakel van de Super Bowl Connection. Ik zal u even bijpraten, ook om het zelf enigszins te kunnen bevatten. Het zit zo: wij hebben Jutta Leerdam, de goedlachse schaatsbabe met de ruimhartige rondingen van een goed gelukte modelbaan. Als zij aan de start verschijnt kan in Thialf de verwarming uit, zeker wanneer haar vriend, kickboxer Jake Paul, met zijn barstende testosteronspiegel elke dopingcontrôle bij voorbaat kansloos dan wel overbodig maakt en zij ook nog eens haar trainingsjasje uitdoet waardoor alle beschikbare beglazing spontaan begint te beslaan. Goed, dat is Nederland. Amerika heeft zangeres Taylor Swift, een ongekend fenomeen van wereldwijde allure, twaalf Grammy’s, vorig jaar als enige solo-artiest ooit door Time Magazine uitgeroepen tot Person Of The Year en 280 miljoen volgers op Instagram. Zij is bevriend met Travis Kelce, speler van de Kansas City Chiefs in de finale van het American Football, en samen zouden ze in een gearrangeerd een-tweetje de publieke opinie moeten beïnvloeden vóór Joe Biden ten opzichte van Donald Trump. Zoiets.

Nu heeft het mij altijd verbaasd dat een supermacht als Amerika voor de bewoning van het Witte Huis kennelijk niet meer te bieden heeft dan de keus tussen twee bejaarde fossielen, de een met een stoffig brein en de ander met een dirty mind, maar het is dus echt het land van de onbegrensde mogelijkheden, het domein ook van de Verenigde Psychopaten. Enfin, de Kansas City Chiefs wonnen de Super Bowl, en het was weer een geweldige show, maar het echte vuurwerk kwam van Donald Trump, die Vladimir Poetin uitnodigde slash aanmoedigde om bij wanbetalers van de NATO zonder kloppen binnen te vallen. Kijk, dat zijn teksten waar zelfs Tucker Carlson niet van had durven te dromen tijdens zijn onderhoud met de Russische kandidaat voor de Vredesnobelprijs. Wat zegt u? Dat laatste klopt niet? Hoe weet u dat? Wie zegt ons dat dit stukje en dat interview niet het resultaat zijn van Chat-GPT? Niet voor niets is een van Taylor Swifts grootste hits ‘I Knew You Were Trouble’. Het is alleen niet helemaal duidelijk wie ze daarmee bedoelde: Donald Trump, Vladimir Poetin of Travis Kelce. Of Christian Horner, dat kan natuurlijk ook. Met dat hyperventilerende stuiterschuim van Red Bull weet je het maar nooit.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.